Županijski Centar 112 Pazin - Dnevno Izvješće

Županijski Centar 112 Pazin - Dnevno Izvješće

foto: Alen Šverko

DNEVNO IZVJEŠĆE ZA PODRUČJE ISTARSKE ŽUPANIJE Sukladno informacijama koje je zaprimio ŽC 112 Pazin i koje su im dostupne, dostavljamo vam dnevno izvješće za područje Istarske županije u protekla 24 sata.

Prometne nesreće (cestovne, željezničke, zrakoplovne)

Baderna- dana 12.07. u 21,48 h zaprimljena je dojava o sudaru 2 osobna vozila na cesti Baderna-Poreč (D302) nedaleko petlje Baderna. U prometnoj nesreći dvije su osobe ozlijeđene i prevezene u OB Pula na daljnju medicinsku obradu. Na medicinskoj intervenciji bile su HMP Poreč i HMP Umag, a na tehničkoj intervenciji vatrogasci JVP Poreč s 4 vatrogasca i 2 vozila, policijski službenici PP Poreč, te djelatnici Istarskih cesta. Zbog očevida dionica ceste D302 od skretanja za Katun do Baderne je bila zatvorena od 21,55-01,00 h.

Intervencije HMP

Pazin- dana 12.07. u 11,54 h zaprimljena je dojava o nesreći na radu u pazinskoj tvrtci „Internova“ u kojoj se jedan djelatnik zapalio ali su ga prisutni uspjeli ugasiti. Ozlijeđeni djelatnik je kolima HMP Pazin s teškim opeklinama prevezen u centar za opekline KBC-a Rijeka na daljnju medicinsku obradu. O slučaju ozljede na radu je odmah izvješten OKC Pula, te inspektor zašite na radu u Rijeci.

HMedicinski prijevoz kopnom, morem i zrakom

Za HMP Umag organizirana su dva slobodna prolaza na istarskom Y-izlaz Pula zbog hitnog prijevoza pacijenata u OB Pula, te za HMP Pazin jedan slobodan prolaz kroz tunel Učka zbog hitnog prijevoza pacijenta u KBC Rijeka.

Stanje u prometu

- do 30.07.2018.godine zbog radova na izvanrednom održavanju zatvara se za sav promet ŽC 5007 - dionica Motovun (novo groblje) - do skretanja za Zamask. Za vrijeme izvođenja radova osiguran je obilazni pravac preko Karojbe, Tićana i Ponte Portona u oba smjera prema privremenoj prometnoj signalizaciji.

- do 31.08.2018. godine (produženje roka) zbog izvođenja radova na izvanrednom održavanju zatvara se županijska cesta ŽC5041 Kukci-Gedići za sav promet (osim vozila gradilišta i stanara). Za vrijeme izvođenja radova osiguran je obilazni pravac Kukci - Nova Vas - Gedići u oba pravca.

Posebne obavijesti i naputci

-Dana 13.07.2018. u večernjim satima na području općine Ližnjan vršiti će se radovi adulticidnog tretmana protiv komaraca hladnim zamagljivanjem. Mole se građani da se tijekom izvođenja radova ne zadržavaju u blizini te zatvore vrata i prozore. Skreće se pozornost pčelarima da za vrijeme radova drže pčele zatvorene u košnicama.

ZZJZ IŽ – peludna prognoza do 15.07.2018. god.

Za Pulu - prognozira se niska koncentracija peludi drveća (prevladava pelud bora) , umjerena koncentracija peludi trava te visoka koncentracija peludi korova (prevladava pelud crkvine).

Za Pazin - prognozira se niska koncentracija peludi drveća (prevladava pelud bora) te umjerena koncentracija peludi korova (prevladava pelud loboda) i trava.

Za Labin - prognozira se niska koncentracija peludi drveća (prevladava pelud bora) te niska koncentracija peludi korova i trava.