Što su Puležani jeli prije 100 godina?

Što su Puležani jeli prije 100 godina?

Dobrodošli u našu posljednju emisiju prije ljetne pauze. Naše ovogodišnje druženje završavamo emisijom posvećenom jelu. Što su Puležani jeli prije stotinjak godina? Kako i u čemu su jeli? Što su boba, panada, manaza, nainpret? Što su pignata, farsora i gamela? Zašto je nakon "polenta col tocio de sepe" ili "macaroi conditi con tocio de gallo" trebalo napraviti scarpettu? Budite s nama i ovog četvrtka, ciklus emisija zatvaramo uz gosta uz kojeg smo ga i započeli - Franka Lukeža!

Što su Puležani jeli prije 100 godina?

O emisiji Historia Histriae

Otputujte s nama u prohujala stoljeća! Emisija obrađuje sve značajne teme - od istarske najranije do moderne povijesti. Saznajte sva intrigantna pitanja povijesnih tema i odgovore koji se ne mogu naći u udžbenicima. Za sva pitanja i prijedloge tema pišite nam na historiahistriae@hrt.hr

Pročitaj više

Historia Histriae
Historia Histriae

HRT – Radio Pula

Otputujte s nama u prohujala stoljeća! Emisija obrađuje sve značajne teme - od istarske najranije do moderne povijesti. Saznajte sva intrigantna pitanja povijesnih tema i odgovore koji se ne mogu naći u udžbenicima. Za sva pitanja i prijedloge tema pišite nam na historiahistriae@hrt.hr

Sljedeća emitiranja

Utorak, 22.06.2021. 22:00 - 22:35

Četvrtak, 24.06.2021. 17:15 - 17:50

Utorak, 29.06.2021. 22:00 - 22:35

Poslušajte

Što su Puležani jeli prije 100 godina?
Četvrtak, 10.06.2021 17:15

Stare pulske oštarije - 2. nastavak
Četvrtak, 03.06.2021 17:15

Stare pulske oštarije
Četvrtak, 27.05.2021 17:15

Poslovice o maneštri uz Franka Lukeža
Četvrtak, 20.05.2021 17:15