Hrvatski radio

Radio Pula

55. smotra narodne glazbe i plesa Puljštine

01.07.2022.

11:25

Autor: HRT

55. Smotra

55. Smotra

Foto: SAKUD Pula/Pixabay / kolaž/ustupljena fotografija

55. smotra narodne glazbe i plesa Puljštine održat će se u Fažani u subotu 2. srpnja u 20 sati.

Centralna smotra, 56. smotra narodne glazbe i plesa Istre održat će se 3. rujna u Kanfanaru. Prethodit će joj 3 lokalne smotre od kojih je prva 55. smotra narodne glazbe i plesa Puljštine, koja će se održati u subotu, 2. srpnja u 20 sati na Trgu Sv. Kuzme i Damjana.


Smotra narodne glazbe i plesa Puljštine, svečanost je koja okuplja najveći broj narodnih pjevača, plesača i svirača istarske tradicijske glazbe i plesa.


Programu smotre prethodit će defile svih izvođača ulicama Fažane od 19,30. U ovogodišnjem programu na sudjeluje oko 100 izvođača: pjevači i svirači Puljštine i 6 kulturno-umjetničkih društava (KUD „Ulika“, Fažana, KUD „Barban“, Barban, KUD „Uljanik“,Pula, KUD „Mate Balota'', Rakalj, DKUS „Mendula“, Medulin, KUD „Kuje", Ližnjan). Prikazat će se plesovi barbanski balon, balun, šete paši, svirke na veliku i malu roženicu, mih, kanate na tanko i debelo, kante grupe pjevača, kanat uz svirale, taranke uz mih.


Žiri u sastavu Josip Knapić, predsjednik, Nevia Kožljan i Ivona Orlić, članice te Zoran Karlić zamjenski član, odabrat će najbolje sudionike Smotre u Fažani koji će predstavljati Puljštinu na središnjoj 56. smotri narodne glazbe i plesa Istre.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.