Hrvatski radio

Radio Pula

Koncert 4 tenora u Vodnjanu

20.05.2022.

13:24

Autor: HRT

Vatromet na Narodnom trgu u Vodnjanu

Vatromet na Narodnom trgu u Vodnjanu

Foto: Danilo Dragosavac (Medium) / ustupljena fotografija

Žuta, narančasta i crvena pročelja povijesnih palača Narodnog trga u Vodnjanu 21. svibnja u 21 h postat će živopisna pozornica za nastup 4 Tenora povodom završetka još jedne uspješne akcije "Moj kažun - La mia casita".

Na prostranom trgu u vrijeme vladavine Venecije uzdizao se srednjovjekovni kaštel koji je 1808. srušen kako bi Vodnjanci dobili prostor za okupljanja, druženja i razna događanja. Tu davnu odluku vladajuće obitelji Dalla Zonca ispravnom će potvrditi i besplatni koncert 4 Tenora čiji će moćni glasovi doći do izražaja u akustici trga na kojem se ljepotom najviše ističe neogotička vodnjanska vijećnica odnosno Komunalna palača.


Koncert će biti glazbena točka na završetak još jednog izdanja vrijedne akcije "Moj kažun - La mia casita" posvećene prepoznatljivom simbolu Vodnjanštine - kažunima. Naime, Vodnjan se ponosi s najvećim brojem kažuna u Istri, no zbog neuporabe i neodržavanja mnogi su porušeni i zapušteni. Kako bi se obnovilo i očuvalo to dragocjeno nasljeđe predaka, Grad Vodnjan već godinama održava radionice ˝Moj kažun – La mia casita˝ koje predstavljaju prvo veće ulaganja lokalne samouprave u zaštitu kažuna u Istri. 

Tri kažuna

Tri kažuna

Foto: Manuel Angelini (Medium) / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.