Hrvatski radio

Radio Pula

Koncert harmonikaša iz Poreča, Vinkovaca, Virovitice i Vukovara

27.05.2022.

09:47

Autor: HRT

Pozivnica

Pozivnica

Foto: Grad Poreč/Pixabay / kolaž/ustupljena fotgorafija

Poreč je domaćin četvrtog po redu projekta Vi-Vu ( Vinkovci – Virovitica – Vukovar ) od 23. do 28. svibnja 2022. godine uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te domaćina Umjetničke škole Poreč, Grada Poreča i Turističke zajednice grada Poreča.

Projekt VIVU ogleda se u suradnji učenika iz različitih glazbenih škola iz triju gradova Virovitica, Vukovar i Vinkovci s učenicima domaćina Umjetničke škole Poreč, kroz organizirane radionice harmonikaškog orkestra koje zajedničkim učenjem i sviranjem potiču druženje i rad na kolektivnom izražavanju kroz zajedničke kompozicije. U projektu sudjeluje stotinjak učenika i njihovih profesora.


Cilj projekta VIVU je prezentacija objedinjenih orkestara, glazbenih škola te popularizacija harmonike kao klasičnog instrumenta te predstavljanje na koncertu/ svečanoj prezentaciji. Koncert će otvoriti harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč u kojem će svirati i učitelji Škole kao domaćini večeras u 19 sati na Trgu slobode, Poreč.


Na programu će biti popularne skladbe i veliki hitovi grupe ABBA, Queen, Boney M i Michaela Jacksona.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.