Hrvatski radio

Radio Pula

MIK-ovska karavana spremna

20.06.2022.

09:43

Autor: HRT

MIK vizual

MIK vizual

Foto: MIK / ustupljena fotografija

Sve je spremno za još jedno izdanje MIK-a, raspjevane karavane Festivala Melodije Istre i Kvarnera, jedinog putujućeg hrvatskog festivala.

Putovanje započinje 22. lipnja kada će zapjevati u Kastvu, po prvi put na preuređenoj Crekvini. Kastav ugošćuje MIK u suradnji s Opatijom, s kojom izmjenjuje domaćinstva, a dan kasnije, dakle 23. lipnja, karavana će put Malinske gdje će je domaćini ugostiti na svojoj rivi i to tik uz novi interpretacijski centar DUBOak. Malinska je domaćin u suradnji s Gradom Krkom i Općinom Punat koji se izmjenjuju u domaćinstvima. MIK se tako vraća na Zlatni otok nakon dvogodišnje pauze.


Fnale festivala održat će se 25. lipnja u Rijeci, na Trgu Riječke rezolucije te će tako Rijeka kao matična festivalska luka biti domaćin finala 21. put, dok će joj to biti ukupno jubilarno 40. domaćinstvo.


Na festivalu če zapjevati: Daniel Moscarda, Daniel Načinović, klapa Kastav, Karin Kuljanić, Joso Butorac, Andrina Frleta, Dino Gušćić, Erik Balija, Lorenza Puhar, Tereza Kesovija, Mladen Grdović, Božidarka (Matija) Čerina i ŽVS Luštrin, Tea Vučak, klapa Tić, Suzana Štefanić i Dario Terglav, Nikolina Tomljanović, Lucija Rajnović, Martina Majerle te Lado Bartoniček. 


Posebna nagrada ove će godine biti Online, a tijekom festivalskih večeri tradicionalno će se uručivati prve tri nagrade publike svakog domaćina, dok će se na finalnoj večeri u Rijeci dodijeliti i ostale.


Festivalske večeri počinju u 21 sat, snimat će se i moći naknadno pogledati, dok će HRT izravno prenositi završnu večer u radijskom programu.MIK

MIK

Foto: MIK / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.