Hrvatski radio

Radio Pula

Večer europske i latinoameričke glazbe uz gitaru Alejandra Córdove

25.08.2022.

12:31

Autor: HRT

Večer europske i latinoameričke glazbe uz gitaru Alejandra Córdove

Večer europske i latinoameričke glazbe uz gitaru Alejandra Córdove

Foto: Grad Vodnjan / ustupljena fotografija

Maestro Alejandro Córdova nastupit će u 21 sat u crkvi svetog Justa u Galižani-

Alejandro Córdova dobitnik je više od 30 međunarodnih nagrada, među kojima se ističe Prva nagrada na Međunarodnom natjecanju "Francisco Tárrega", najstarijem natjecanju u Europi. Snimio je tri nosača zvuka za Adlib music, Contrastes Records i Naxos. Uz koncertnu djelatnost, vanjski je suradnik na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli te u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Puli. Živi u Puli kamo ga je dovela ljubav.


Prošle je godine u sklopu Vodnjanskog ljeta 2021 maestro Córdova nastupio u vodnjanskom Torciu, koji se pokazao premalim za sve željne vrhunskih izvedbi glasovitih djela klasičnih skladatelja poput Tárrege ili Albeníza. Sada je, za galižansku crkvu svetog Justa pripremio i publici će predstaviti program koji će kao glavnu temu imati europsku i latinoameričku glazbu - od baroka do suvremenih skladatelja.


Koncert virtuoza klasične gitare počinje u 21 sat, a održava se u sklopu programa Vodnjanskog ljeta 2022 Grada Vodnjana i partnera.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.