Hrvatski radio

Radio Pula

CP521 - Centar savjetovanja i pomaganja građanima, kakvog nema u Hrvatskoj i šire

09.01.2023.

15:36

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Centar podrške 521

Centar podrške 521

Foto: CP521 / Centar podrške

U Puli od studenoga prošle godine djeluje Centar podrške 521, skraćeno CP521. Riječ je socijalnoj usluzi savjetovanja i pomaganja građanima, koja je jedinstvena u Hrvatskoj. Nositelj projekta je Grad Pula, a partneri Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre te Društvo distrofičara Istre-Pula. Ovo je jedini ovakav Centar u zemlji i šire, ističu nositelji projekta.

Brojni se građani u trenutku neprilike ne znaju snaći, kome se obratiti. Pula je, stoga, oformila Centar podrške 521, inovativnu uslugu savjetovanja i psihosocijalne podrške.


Centar podrške 521 objedinjava sve pružatelje socijalnih i zdravstvenih usluga s područja gradova Pule i Vodnjana te općina Medulin, Marčana, Ližnjan, Svetvinčenat i Barban, kako bi se što učinkovitije pružile informacije korisnicima s ciljem pružanja svih informacija to jest s ciljem pomoći u rješavanju problema. Prostor u kojem Centar djeluje u vlasništvu je Grada Pule, a u potpunosti je adaptiran i prilagođen osobama s invaliditetom.


Svrha Centra CP521 je umrežavanje korisnika i pružatelja usluga socijalne i zdravstvene skrbi.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Shutterstock

Dvogodišnji projekt u vrijednosti od 2.684.263,48 kuna traje do 25. svibnja, a sufinanciran je iz Europskoga socijalnog fonda, kaže Irena Peruško, voditeljica projekta iz Grada Pule. Centar je već vrlo dobro posjećen, građani zovu, pitaju za pomoć i informacije.


Puno je informacija koje Centar podrške objedinjuje. Namjera je i stvoriti jedinstvenu bazu podataka i socijalnih potreba, kaže Zuzana Hoti Radolović, kordinatorica projekta.


Centar podrške CP521 ima sjedište u Zagrebačkoj ulici broj 18 u Puli, otvoren je radnim danom od 8 do 20 sati, telefon je 052 521 522, internetska stranica www.cp521.pula.hr, a e-mail cp521@pula.hr.


U nastavku poslušajte reportažu o Centru CP521.

Centar podrške 521 djeluje u Puli i jedinstven je na našem prostoru

Centar podrške CP521 djeluje u Puli

Centar podrške CP521 djeluje u Puli

Foto: CP521 / Centar podrške

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici