Hrvatski radio

Radio Pula

ICT Istria najavljuje Konferenciju o novim tehnologijama 'Let's Grow'

29.04.2022.

16:16

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Najava 'Let'sGrow!' konferencije u Puli; Dragan Pantić, Nikola Tanković, Dean Verbanac i Denis Hrelja

Najava 'Let'sGrow!' konferencije u Puli; Dragan Pantić, Nikola Tanković, Dean Verbanac i Denis Hrelja

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Istra sprema konferenciju o novim tehnologijama za mlade naraštaje. Čulo se na konferenciji za novinare u Puli, na kojoj je najavljen prvi takav događaj u Istri, a okupit će stručnjake, inovatore i predstavnike ICT industrije. Organizator je udruga ICT Association of Istria s partnerima.

ICT Istria je udruga softverskih i informatičkih stručnjaka i tvrtki, koja promovira Istru kao globalno IT središte s mogućnostima razvoja karijere i ispunjenog života u Istri.


Konferencija 'Let's Grow!' okupit će jaka stručna i inspirativna imena, koja će kroz predavanja i radionice motivirati i potaknuti učenike, studente, sve mlade na prepoznavanje potencijala, obrazovanje i zapošljavanje u IT sektoru u Istri, kaže predsjednik udruge ICT Istria Dean Verbanac.

Drago nam je da smo kao strukovna konferencija okupili informatičko komunikacijske tvrtke u Istri, trenutačno nas je 24, i svakim danom nas je sve više.

Dean Verbanac, predsjednik ICT Istria

Želimo pozicionirati Istru na globalnoj ICT karti, kaže Nikola Tanković s Fakulteta informatike u Puli, u ime pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile.


Uz domaće, bit će tu gostujući stručnjaci, predstavnici društava u branši, kaže Denis Hrelja iz Županijske Gospodarske komore Pula i tajnik ICT udruženja Istria. Posebno zanimljiv mladim sudionicima bit će panel s poznatim TikTokerima.


U nastavku poslušajte reportažu o tome što donosi prva ovakva konferencija u Istri i kome je namijenjena.

Najava 'Let'sGrow!' konferencije u Puli; Dragan Pantić, Nikola Tanković, Dean Verbanac i Denis Hrelja

Učenici nam se vraćaju sa svjetskim medaljama iz robotike, a tehničke kulture nema dovoljno. Reforme nisu u realnom vremenu, obrazovanje ne prati vrijeme, pa nam se obraćaju učenici i roditelji željni znanja bez kojih se danas ne može, kaže predsjednik Društva robotike Istre Dragan Pantić. Roboti su odavno postali stvarnost…  


ICT konferencija 'Let's Grow' održat će se u petak, 6. svibnja u pulskom Domu hrvatskih branitelja. Istra je spremna na prvu konferenciju o novim tehnologijama za mlade naraštaje, poručuju iz ICT Istrie i pozivaju sve da se uključe i napreduju!

Najava 'Let'sGrow!' konferencije u Puli održat će se 6.5. u pulskom Domu hrvatskih branitelja

Najava 'Let'sGrow!' konferencije u Puli održat će se 6.5. u pulskom Domu hrvatskih branitelja

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT - Hrvatska radiotelevizija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici