Hrvatski radio

Radio Pula

ICT konferencija 'Let's Grow!' u Puli okupila brojne stručnjake, studente, učenike i goste

25.05.2023.

16:53

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Sudionici ICT konferencije 'Let's Grow!' u Puli

Sudionici ICT konferencije 'Let's Grow!' u Puli

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT - Hrvatska radiotelevizija

Najveća ICT konferencija u Istri 'Let's Grow!' okupila je u pulskoj Park Plaza Histriji brojne stručnjake informacijsko-komunikacijske tehnologije koja je, čulo se, naša sadašnjost i budućnost. Uz razmjenu poslovnih iskustava, osmišljena je kao podrška učenicima i studentima u njihovu napretku i radu, a događaj drugu godinu zaredom organizira udruga ICT Istria.

Više od stotinu mladih; studenata Fakulteta informatike u Puli i učenika srednjih škola, ne samo iz Istre. Brojni gosti, poslovni ljudi, suradnici. Projekti, paneli, diskusije. Konferencija je otvorila teme i stvorila brojne nove kontakte. Nakon 'Obrazovanja', ove su godine tema 'Karijere u ICT-ju'. Četrdesetak panelista od kojih 20 žena, a poseban panel posvećen je lidericama u sektoru, rekao je predsjednik Udruge ICT Istria Dean Verbanac i dodao kako je konferencija otvorena svima koji žele učiti i napredovati.


Suorganizatori su Istarska županija i Hrvatska gospodarska komora. Ulaganje u mlade ljude i njihove karijere je najbolja investicija za njihov život i za strateški razvoj Istre i Hrvatske, kaže predsjednica HGK Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić. Pulski gradonačelnik Filip Zoričić ističe važnost događaja za Pulu 21. stoljeća. Grad Pula je partner Konferenciji, kao i domaćin Arena Hospitality Group, koja je davno među prvima uvela digitalnu turističku uslugu. Reuel Slonim je uz dobrodošlicu najavio i nastavak suradnje te istaknuo koliko je ICT bitan u turizmu.


Tri tisuće je zaposlenih informatičara u Istri, to je tek početak, čulo se, jer podršku daje Fakultet informatike u Puli, a moderne tehnologije nemaju granica.


Sve poslušajte u reportaži u nastavku, također, uskoro u Razvojnom kodu. Do slušanja i čitanja!

ICT konferencija 'Let's Grow!' u Puli - 25.5.2023.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici