Hrvatski radio

Radio Pula

Info dani Zaklade - Premijera filma 'Skriveni pupoljci boljeg društva' - Osobe s invaliditetom nisu manje vrijedne na tržištu rada!

02.12.2022.

16:35

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Premijera filma 'Skriveni pupoljci boljeg društva' u Kinu Valli

Premijera filma 'Skriveni pupoljci boljeg društva' u Kinu Valli

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT - Hrvatska radiotelevizija

U sklopu Info dana Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva u pulskom Kinu Valli, premijerno je prikazan dokumentarni film 'Skriveni pupoljci boljeg društva', koji progovara o mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom. Nositelj projekta koji se financira iz Europskog socijalnog fonda je Općina Marčana.

Može li društvo biti bolje? Može, ako smo sami društveno osjetljivi i to pokazujemo svojim primjerom, kaže Lovro Buva, redatelj filma 'Skriveni pupoljci boljeg društva', koji svi trebaju pogledati, ako tom boljem društvu teže ili žele biti dio njega. U filmu, uz otale, sudjeluju Jelena Vuković i Emilio Zonta koji su nam istaknuli važnu poruku.


Osobe s poteškoćama nisu manje vrijedne na tržištu rada. Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva Helga MožeOsobe s poteškoćama nisu manje vrijedne na tržištu rada. Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva Helga Može.


Premijerom dokumentarnog filma 'Skriveni pupoljci boljeg društva' završavaju Info dani Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva. Puno je bilo radionica, edukacija, upita i odgovora, i nastavljaju se jer je Zaklada otvorena za sve koji jesu ili će biti aktivni u civilnom sektoru, uz poruku iz filma kako je potencijal osoba s invaliditetom u Hrvatskoj gotovo neotkriven.


U nastavku poslušajte reportažu s premijere filma u pulskom Kinu Valli.

Premijera dokumentarnog filma 'Skriveni pupoljci boljeg društva' u Kinu Valli, u sklopu Info dana Zaklade - 2.12.2022.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici