Hrvatski radio

Radio Pula

'Izvrsnost u enogastronomji – Izazovi, trendovi i obrazovanje' konferencija u Puli

23.05.2022.

18:04

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Ticiana Trošt Kožljan najavila konferenciju 'Izvrsnost u enogastronomji – Izazovi, trendovi i obrazovanje'

Ticiana Trošt Kožljan najavila konferenciju 'Izvrsnost u enogastronomji – Izazovi, trendovi i obrazovanje'

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, kao nositelj projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Pula kao partner u projektu, organiziraju besplatnu konferenciju 'Izvrsnost u enogastronomji – Izazovi, trendovi i obrazovanje'. Održat će se u srijedu, 25. svibnja s početkom u 9.45, u zgradi Kina Valli, u Puli.  O enogastronomiji na našem području raspravljat će brojni stručnjaci, znanstvenici i poduzetnici.

Konferencija 'Izvrsnost u enogastronomji – Izazovi, trendovi i obrazovanje' okupit će stručnjake, znanstvenike i poduzetnike kako bi raspravili mogućnosti u proizvodnji lokalnih proizvoda i njihova plasmana u ugostiteljsko-turističke objekte.


Jedan od panela odnosit će se na više standarde obrazovanja za bolje poslovne rezultate, a održat će se i radionica odnosno predavanje o 'zero waste' konceptu u ugostiteljstvu koji podrazumijeva rad bez otpada, ističe Ticiana Trošt Kožljan iz Županijske gospodarske komore Pula, koja je partner u projektu.


O svemu smo porazgovarali s Ticianom Trošt Kožljan, stručnom suradnicom Županijske gospodarske komore Pula, poslušajte u nastavku.

'Izvrsnost u enogastronomiji – izazovi, trendovi i obrazovanje' održat će se 25. svibnja u Puli

Vodeći stručnjaci u turizmu i ugostiteljstvu raspravljat će o izazovima i trendovima u sektoru. U panel raspravi o Izazovima proizvodnje lokalnih proizvoda i plasmana u ugostiteljsko–turističke objekte sudjelovat će Paolo Jelenić, Sanja Radeka, Dragan Kovačević, Tullio Fernetich i Aldo Krizmanić, dok će na panelu o Višim standardima obrazovanja za bolje poslovne rezultate sudjelovati: Aljoša Vitasović, Deniz Zembo, Loreta Žmak, Doris Cerin Otočan i Maja Milevoj.


U 12:30 na programu je i predavanje pod nazivom 'Zero waste – život bez otpada, Denija Srdoča, chefa restorana. Cilj je jačanje suradnje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u postizanju izvrsnosti u obrazovanju i usavršavanju ljudskih potencijala te pozicioniranju regionalnog centra KLIK Pula kao generatora razvoja ideja, inovacija i izvrsnosti u sektoru ugostiteljstva i turizma.


Svi zainteresirani se mogu prijaviti obrascem na poveznici Županijske gospodarske komore Pula, najkasnije do utorka, 24. svibnja.


Projekt KLIK Pula provodi se u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2020.-2023.

Namjera je ojačati suradnju obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora radi postizanja izvrsnosti u sektoru ugostiteljstva i turizma.

Ticiana Trošt Kožljan, HGK Županijska komora Pula

U nastavku program konferencije iz Županijske gospodarske komore Pula.


9:00 – 9:45 Registracija sudionika

9:45 – 10:00 Pozdravni govori

Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula

Orhideja Petković, ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula


10:00 – 11:00 1. panel: Izazovi proizvodnje lokalnih proizvoda i plasmana u ugostiteljsko–turističke objekte

Paolo Jelenić, predsjednik Udruge proizvođača istarskog pršuta i drugih tradicijskih proizvoda od svinjskog mesa, član uprave Jelenić d.o.o.

• dr. sc. Sanja Radeka, voditeljica projekta „VINUM SANUM“, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč

• prof. dr. sc. Dragan Kovačević, potpredsjednik za poljoprivredu i turizam, Hrvatska gospodarska komora

Tulio Fernetich, San Rocco Heritage Hotel, predsjednik uprave tvrtke Primizia d.o.o.

Aldo Krizmanić, direktor Design Hotela ROXANICH, tvrtka Roxanich d.o.o.


11:15 – 12:30 2. panel: Viši standardi obrazovanja za bolje poslovne rezultate

• dr.sc. Aljoša Vitasović – voditelj Katedre za turizam, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli Fakultet ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković

Loreta Žmak, koordinatorica programa edukacija, Valamar Riviera d.d.

Deniz Zembo, Kulinarski razvojni centar Amfiteatar, voditelj programa Gastronomad i Akademije kulinarstva

Doris Cerin Otočan, stručni predavač u Programu cjeloživotnog obrazovanja – Suvremena gastronomija, nutricionizam i ugostiteljstvo na Fakultetu ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković

Maja Milevoj, ravnateljica Ustanove za obrazovanje odraslih Diopter


12:30 – 13:00 radionica/predavanje – ZERO WASTE – život bez otpada

Deni Srdoč, chef restoran Nebo, Hilton Costabella Rijeka


13:00 Prigodni domjenak u holu Kina Valli.


Napomena: aktivnost se provodi u organizaciji regionalnog centra kompetentnosti KLIK Pula - ŠTUT Pula

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici