Hrvatski radio

Radio Pula

Javni poziv za dodjelu potpora za projekte

10.02.2022.

16:02

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: : / Pixabay

Istarska županija objavila je Javni poziv za dodjelu potpora u okviru Programa poticanja projekata i proizvoda na turistički manje razvijenim područjima u 2022. godini, s ciljem poticanja održivog i ravnomjernog razvoja Istre, razvoja cjelogodišnjeg turizma i stvaranja cjelovitog iskustva Istre kao turističke destinacije. 

Programom se potiče razvoj turističkih proizvoda i projekata specijalnih interesan na turistički manje razvijenim područjima Istre, a potpore se dodjeljuju za razvoj javne turističke infrastrukture i selektivnih oblika turizma, kao što su outdoor, aktivni i sportski turizam, izletnički (touring), kulturni i vjerski turizam, eno-gastronomski, kongresni i wellness turizam te za projekte kojima se valoriziraju autohtone vrijednosti, istarska tradicija, kultura i običaji.


Za provedbu ovog programa, predviđeno je ukupno 170.000 kuna u proračunu Istarske županije, a maksimalni mogući iznos pojedinačne potpore je 50.000 kuna. Sufinanciraju se troškovi uređenja, opremanja i označavanja šetnica, pješačkih, planinarskih, poučnih i drugih tematskih staza, uređenje, opremanje i označavanje izletišta, penjališta, vidikovaca, špilja i drugih zanimljivih mjesta (point of interest), a koji su dio neke cjeline, nastavak uređenje i opremanje tematskih kuća, muzeja i interpretacijskih centara u svrhu privođenja turističkoj funkciji, osmišljavanja konkretnog turističkog proizvoda, promocija i marketing, te postavljanje brojača bicikala na uređenim biciklističkim i pješačkim stazama.


Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave, lokalne turističke zajednice i javne ustanove u kulturi čiji su osnivači jedinice lokalne samouprave.


Dodatne informacije o uvjetima i postupku prijave mogu se dobiti slanjem upita na e-mail adresu: turizam@istra-istria.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR