Hrvatski radio

Radio Pula

Konferencija 'Let's Grow!' 25.5. u Puli okupit će ICT stručnjake s temom 'Karijera u ICT-ju'

19.05.2023.

16:26

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Organizatori i partneri ICT konferencije 'Let's Grow!'

Organizatori i partneri ICT konferencije 'Let's Grow!'

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

U Puli je najavljena najveća ICT konferencija u Istri, koja će se idućega tjedna, u četvrtak 25. svibnja, održati u pulskom hotelu Park Plaza Histria. Okupit će stručnjake iz zemlje i regije, te ponuditi panele, predavanja, tzv Speed Datinge, a manifestacija je u potpunosti besplatna za sve. Čulo se to na konferenciji za novinare u Puli, na kojoj je predstavljen bogat program.

Druga Let's Grow konferencija bavi 'Karijerom u ICT-u'. Prilike i poslovi koji nastaju, zadnji 'krikovi' umjetne inteligencije. Naglasak na žene u ovom sektoru. Primjerice, na studiju Fakulteta informatike u Puli (FIPU) omjer studentica i studenata je više nego dobar, jer je 50% sudentica, rekao je na predstavljanju programa Konferencije dekan FIPU-a Darko Etinger. Udruga ICT Istria, koja organizira ovaj događaj, okuplja trideset tvrtki odnosno dvije i pol tisuće zaposlenih u tom sektoru, kaže Dean Verbanac, predsjednik udruge.


Suorganizator je Hrvatska gospodarska komora. Radionice, paneli, predavanja, druženje, za učenike, studente, poslovne ljude. Predstavit će se 18 tvrtki, kaže tajnik Udruge ICT Istria Denis Hrelja. Podršku daju Grad Pula i Istarska županija. Gradonačelnik Filip Zoričić i župan Boris Miletić istaknuli su važnost ovog događaja za Istru, u kojoj je zaposleno tri tisuće informatičara, što je jako dobro. Tu je i Sveučilišni grad, Pula, koji napreduje i razvija se prema planu.


Konferencija 'Let's Grow!' ove će se godine održati na drugoj lokaciji, to je Hotel Park Plaza Istria, a partner Arena Hospitality Group, u ime koje je govorio Vanja Marijan te istaknuo nove tehnologije koje se u poslovnom sustavu odavno primjenjuju. Najavljen je i dolazak brojnih studenata iz Rijeke i Zagreba.


Sve poslušajte od organizatora i partnera u nastavku.

Konferencija 'Let's Grow!' održat će se 25.5. u Puli - Županijski dnevnik HRT Radio Pule, 19.5.2023.

Cilj 'Let's Grow!' konferencije je ojačati ljudske resurse ICT industrije, informirati te usmjeriti učenike, studente, poslovne ljude, no i sve koji žele usvojiti znanja.

Dean Verbanac, Udruge ICT Istria

Prilika za ovo za networking ili poslovno umrežavanje te stvaranje vrijednih kontakata kakva se na prepušta, poručuju organizatori. Sve informacije i program su na internetskoj stranici ict-istra.hr, a Konferencija potpuno besplatna za sve građane i goste.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

EUROPA 27

SLAVEN KLIČEK

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici