Hrvatski radio

Radio Pula

'Let's Grow' ICT konferencija u Puli okupila brojne posjetitelje

06.05.2022.

16:53

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

ICT konferencija 'Let'sGrow' u Puli, u ime organizatora Dean Verbanac, predsjednik udruge ICT Istra

ICT konferencija 'Let'sGrow' u Puli, u ime organizatora Dean Verbanac, predsjednik udruge ICT Istra

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

U pulskom Domu hrvatskih branitelja održava se prva ICT konferencija namijenjena učenicima, studentima, poslovnom sektoru, ali i svima koji žele poslovati po načelima novih tehnologije. Bez njih je poslovanje nezamislivo, a istarske tvrtke, sve se više šire na globalno tržište.

Pod motom i nazivom 'Let's Grow' u Domu hrvatskih branitelja okupili su se poslovni ljudi, izlagači, posjetitelji, učenici, studenti… Organizator je udruga ICT Istra s partnerima među kojima su pulsko Sveučilište Jurja Dobrile odnosno Fakultet informatike Pula, Županijska gospodarska komora Pula i Društvo za robotiku Pula. Predstavile su se brojne tvrtke, ICT ih trenutačno okuplja 24.

Otvaranje ICT konferencije 'Let's Grow' u Puli

Otvaranje ICT konferencije 'Let's Grow' u Puli

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Što znače nove tehnologije, škole budućnosti, umjetna inteligencija, TikTok kao karijera, Community Building u Istri te brojne druge teme za svakoga, kaže Dean Verbanac, predsjednik udruge ICT Istra, koja s partnerima organizira ovu za sve besplatnu konferenciju.


U nastavku poslušajte reportažni prikaz o ICT konferenciji, 6. svibnja 2022.

'Let'sGrow' ICT konferencija u Puli okupila brojne posjetitelje

Važnost konferencije istaknula je predsjednica Županijske gospodarske komore Pula Jasna Jaklin Majetić. ICT Istra udruga pomogla je brojnim istarskim tvrtkama s uvođenjem novih tehnologija u poslovanje, i na tome zahvaljujem, rekla je Jaklin Majetić.


Potporu daju europarlamentarac Valter Flego, župan Boris Miletić i pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Želim da učenici, studenti, i svi posjetitelji ove konferencije danas sa sobom ponesu nešto novo. Mi smo tu zbog njih, nudimo im naše gospodarstvo, da se nađu u njemu, da tu uče, rade i žive.

Dean Verbanac, predsjednik udruge ICT Istra

Roboti, dronovi, 3d printeri, tu je i prostor za najmlađe. Konferencija 'Let's Grow' traje do 17 i 30, slijedi opušteno druženje.


U nastavku pogledajte nekoliko fotografija s otvaranja, a opširniju reportažu poslušajte uskoro u Razvojnom kodu. Pratite nas na podcastu. Do slušanja i čitanja!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici