Hrvatski radio

Radio Pula

Prvi online studij Informatike u Puli - krenula prenamjena bivše Mornaričke bolnice

12.12.2022.

16:13

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Predstavljanje online studija UNIPU-a i prenamjene bivše Mornaričke bolnice

Predstavljanje online studija UNIPU-a i prenamjene bivše Mornaričke bolnice

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Online studiji Informatike i Primijenjene ekonomije te prenamjena bivše Mornaričke bolnice bile su teme konferencije za novinare koja je održana na pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile. Dovršetak prve faze prenamjene mornaričkog kompleksa predviđen je do kraja 2023., dok online akademska godina za studije Informatika i Primijenjena ekonomija kreće iduće jeseni. 

Studiji nisu uvjetovani niti su bili vezani uz potrebu rada na daljinu zbog epidemije koronavirusa. Planirani su puno prije, rekao je prorektor Sveučilišta Valter Boljunčić. Prorektorica Mirjana Radetić Paić nadovezala se ističući da su personalizirano učenje, kvaliteta i visok standard studiranja strateški ciljevi Sveučilišta.

Sveučilišni kampus bit će otvoren cijeloj društvenoj zajednici jer je namjera biti u funkciji kako gospodarstva tako i cijelog društva.

Prof. dr. sc. Marinko Škare, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile

Dekan Fakulteta informatike u Puli Darko Etinger istaknuo je kako zasad izvanredni studij Informatike kreće u idućoj 2023./24. akademskoj godini. No, vrlo skoro krenut će i redovni online studij.


Opširnije s konferencije za novinare na pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile poslušajte u nastavku.

UNIPU konferencija o online studijima i gradnji Sveučilišnog kampusa na lokaciji bivše Mornaričke bolnice, Tatjana Kaštelan, 12.12.2022.

Mirena Tubić iz Ureda za istraživanje i projekte rekla je kako je prvih 10.500 četvornih metara neto površine bivše Mornaričke bolnice krenulo ovih dana u obnovu i prenamjenu. 


Investicija od 56 milijuna kuna planira se dovršiti do kraja iduće godine, 20 milijuna osigurava mjerodavno Ministarstvo, a ostatak se realizira kroz ITU mehanizme.


Cilj je stvoriti sveučilišni kampus u funkciji zajednice, istaknuo je rektor Sveučilišta Jurja Dobrile Marinko Škare. Ovo je tek korak unapređenju studijskih programa i usmjeravanju kampusa zajednici, svim građanima na korištenje, a ne samo gospodarstvu, zaključuje rektor Škare.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici