Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 02.05.2018.

02.05.2018.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Nenad Bakić i Ivan Vidaković, Windays poslovno-tehnološka konferencija u Poreču (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Nenad Bakić i Ivan Vidaković, Windays poslovno-tehnološka konferencija u Poreču (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gosti Tatjane Kaštelan su poznati hrvatski gospodarstvenici Nenad Bakić i Ivan Vidaković. O digitalnoj transformaciji, virtualnom identitetu te posljedicama nove tehnološke revolucije u biznisu i obrazovanju.

Prije otprilike dva tjedna 24 europske zemlje potpisale su deklaraciju o zajedničkom nastupu u razvoju umjetne inteligencije. Hrvatska nije među potpisnicama. Isto vrijedi i za Blockchain te još neke nove tehnologije.

Europska komisija i privatni sektor žele povećati ulaganja u umjetnu inteligenciju na dvadeset milijardi dolara do 2020. godine. Hrvatsku treba uključiti u te procese, ističu gospodarstvenici.

U Poreču je ovih dana održana najveća poslovno-tehnološka konferencija u Hrvatskoj Windays. Okupila je stručnjake novih tehnologija, biznisa i obrazovanja. Kroz brojne su se teme provlačile danas ključne STEM vještine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici