Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 03.11.2021.

03.11.2021.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Moris Žiković gost Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Moris Žiković gost Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gost Tatjane Kaštelan je Moris Žiković, talentirani gastronom, promotor zdrave prehrane temeljene na tradiciji, autohtonosti, kreativnosti i Mediteranu. Bavi se proučavanjem kulinarstva i sagledava hranu s više aspekata. Hrana je emocija, ona je doživljaj i energija, ističe Moris, koji svoje kreativne tanjure, vizualno vrlo šarene i složene, u stvari bazira na - jednostavnosti. Poslušajmo ga!

Hrana je energija, kaže Moris Žiković, Puljanin koji je inače radi u struci managementa, kulture i civilnog sektora. Gastronomija ga je počela zanimati u najranijoj dobi, kada je od svojih nona upijao prave, izvorne domaće recepte. Na njegovim je tanjurima tradicija uvijek prisutna, kaže, bez obzira na lokalitet s kojeg namirnice potječu. No, Istra je uvijek tu.

Moris njeguje tradiciju i želju da se promovira oskudna autohtona namirnica. To je, uz ostalo, inspiracija za njegove tanjure. Doprinos kulinarstvu daruje građanima, od najmanjih, jer promovira i educira o pravilnom doživljaju i ulozi hrane od malih nogu. Zdrav stil i način života podrazumijevaju prevenciju a samim time znače zdravlje. Živimo u mediteranskom podneblju koje nam daje osnovu kvalitetne prehrane, kaže Moris.

Moris je u društvu zapažen i kao humanitarac, svoju životnu filozofiju temelji na važnosti pomaganja potrebitima.

Gost Tatjane Kaštelan Moris Žiković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici