Hrvatski radio

Radio Pula

19:15 / 06.05.2020.

Autor: Hrvatski Radio

Razvojni kod 06.05.2020.

Kristijan Šarić, izumitelj algoritma odnosno aplikacije za prepoznavanje virusnih i bakterijskih plućnih oboljenja (foto: K.Š./T.K./Razvojni kod)uć

Kristijan Šarić, izumitelj algoritma odnosno aplikacije za prepoznavanje virusnih i bakterijskih plućnih oboljenja (foto: K.Š./T.K./Razvojni kod)uć

Foto: - / -

Gost Tatjane Kaštelan je Kristijan Šarić, informatičar iz Pule koji je sastavio aplikaciju odnosno algoritam za prepoznavanje virusnih i bakterijskih oboljenja na plućima. Ovaj je izum ponudio zdravstvenim ustanovama i čeka odgovore za suradnju, a osnovao je i svoju firmu koja djeluje na svjetskoj razini.

Ovo je vrijeme programera koji stvaraju izuzetne izume, aplikacije koje će nam znatno olakšavati i mijenjati život u 21. stoljeću. Kristijan Šarić sa svojim je timom izumio mali automobil koji sam prepoznaje znakove i upravlja. I to je naša budućnost. Puno je planova i projekata pred Kristijanom Šarićem jer, kako kaže, u informatici, budućnosti nema granica. Dok je u umjetnoj inteligenciji treba biti, a to je opet, još jedna nepresušna tema.

Gost Tatjane Kaštelan Kristijan Šarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici