Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 07.03.2018.

07.03.2018.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Dolores Jenkel (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Dolores Jenkel (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošća Tatjane Kaštelan je Dolores Jenkel iz Raše. U obiteljskom keramičkom obrtu i galeriji Marania izrađuje izvorni istarski proizvod, koji je zaštitila struka. Tu se dugi niz godina na izvorni način proizvode tradicijski istarski proizvodi. O razvoju obiteljskog obrta na našem području.

Proces proizvodnje lončarskih proizvoda izuzetno je složen. Treba puno strpljenja jer je riječ o zemlji, specifičnoj 'sirovini'. Od pripreme gline, lončarenja na lončarskom kolu, pečenja i daljnje obrade. Puno truda i proizvod za koji je bilo potrebno puno edukacije. Struka je to prepoznala te potiče proizvodnju kvalitetnog hrvatskog proizvoda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici