Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 07.11.2013.

07.11.2013.

15:31

Autor: Hrvatski Radio

(foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

(foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / -

Istarski župan Valter Flego u srijedu, 6. studenog predstavio je novu povoljnu kreditnu liniju koja će pomoći jačanju poduzetništva u Istri. Krediti će se realizirati uz pomoć posebnog jamstvenog fonda Ministarstva gospodarstva, a očekuje se da će kamate biti od 2 do 6 posto.

O povoljnostima koje će moći ostvariti istarski poduzetnici putem ove kreditne linije, govorimo u 'Razvojnom kodu' u kojem je gost županijski pročelnik za gospodarstvo Alen Damjanić.

U drugom dijelu emisije govorimo o važnosti projekata na području energetike koji su ili ostvareni ili se planiraju ostvariti u Istri kako bi se do 2020. znatno uštedjela energija. Za te je projekte novac namaknut iz europskih fondova, a provodi ih Istarska regionalna energetska agencija IRENA.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici