Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 09.05.2018.

09.05.2018.

20:15

Autor: Hrvatski Radio

Mateo Brajek i Marko Flego (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Mateo Brajek i Marko Flego (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gosti Tatjane Kaštelan su Mateo Brajek i Marko Flego, nositelji projekta Virtualna Pula, prvog ovakvog proizvoda u Istri koji je nedavno predstavljen u Puli. Riječ je o aplikaciji koja spaja tehnologiju i turizam kroz edukaciju i putovanje kroz povijest.

Ovih je dana u Puli, naime, predstavljena aplikacija 'Virtualni đir po Puli'. 'Pula Virtual Reality Experience' u pješačkoj turističkoj turi vodi nas u prošlost i pokazuje Pulu prije otprilike 2000 godina.

Koristeći aplikaciju prolazi se  kroz sedam virtualnih točaka u starome gradu i mogu se doživjeti, uz ostalo, Slavoluk Sergijevaca, Forum i Arena. Sve uz pomoć virtualnih naočala, VR aplikacije i digitalne karte. Gost može sam ili uz vodstvo turističkog vodiča obići gradske znamenitosti.

Ovakva aplikacija šetnje gradom, koja se preuzima na pametni telefon, koristi se samo još u Ateni i Rimu. Sedam virtualnih lokacija iz prošlosti samo su polazna točka, ističu nositelji projekta, jer Istra ima puno znamenitosti kojima valja virtualno proći.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici