Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 12.08.2019.

12.08.2019.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Petra Pribetić Dragosavac, voditeljica projekta Eko tiska (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Petra Pribetić Dragosavac, voditeljica projekta Eko tiska (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošća Tatjane Kaštelan je Petra Pribetić Dragosavac. Ona s imenjakinjom Petrom Dragosavac i Marinom Skorup vodi projekt 'Eko tiska' u Vodnjanu. Rezultat rada s korisnicima tamošnjeg Centra za rehabilitaciju je kvalitetan proizvod koji je nastao spojem ženskog i socijalnog poduzetništva u Vodnjanu. Jedinstvena priča i primjer drugima.

Zahvaljujući vodnjanskoj udruzi 'Istarsko – Eko muzej' s korisnicima tamošnjeg Centra za rehabilitaciju ove su voditeljice projekta Eko tiska proizvele vrhunske proizvode s dodanom vrijednošću. Ekološki oslikane proizvode – svilu, tkaninu, pamuk, odjevne predmete koje smo imali priliku pogledati na modnoj reviji ovih dana u Vodnjanu.

Kroz projekt 'Pro Women' nezaposlene žene na području Vodnjana krenule su u kreativan projekt i u konačnici se zaposlile. Kružni je to proces koji kreće od same boje i uzoraka iz prirode, potom oslikavanja i šivanja odnosno proizvodnje odjevnih predmeta. Priča je to koja uspješno traje već četvrtu godinu zaredom.

Gošća Tatjane Kaštelan Petra Pribetić Dragosavac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici