Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 12.10.2016.

12.10.2016.

17:30

Autor: Hrvatski Radio

Dobitnici Zlatnih kuna u Razvojnome kodu (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Dobitnici Zlatnih kuna u Razvojnome kodu (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Najuspješniji istarski gospodarstvenici, dobitnici plaketa "Zlatna kuna" gosti su Razvojnoga koda. Nagrade su to za najuspješnije istarske tvrtke za iznimna poslovna postignuća u 2015. godini.

U Puli su dodijeljana priznanja HGK i plakete "Zlatna kuna" Županijske gospodarske komore Pula za najbolje poslovne rezultate u prošloj godini.

Društveno odgovorno poslovanje, kvalitetan pristup prema zaposlenima i osluškivanje potreba tržišta zajedničko je i laureatima i dobitnicima Zlatne kune – najboljim istarskim tvrtkama u prošloj godini.

A to su – u kategoriji trgovačkih društava do 49 zaposlenih priznanje je dobila tvrtka Bifix iz Buja koja se bavi proizvodnjom bojila i aditiva za plastiku te građevinskog materijala za završne radove – nagradu je primio direktor tvrtke Ivan Štiglić.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava, do 250 zaposlenih, najbolje je poslovao pulski Calucem, proizvođač specijalnih cemenata. Zlatnu kunu primio je direktor tvornice i član Uprave Alfred Blažina.

Najbolje trgovačko društvo s više od 250 zaposlenih i dobitnik Zlatne kune je Valamar Riviera iz Poreča – nagradu je primio predsjednik Uprave Željko Kukurin, koji nam kaže kako se u najboljem turističkom društvu puno ulaže u djelatnike.

Ovo su lideri u hrvatskom gospodarstvu. Oni nose razvoj u industriji i turizmu i posluju na globalnom tržištu. Dokaz da se može uspjeti, zapošljavati i investirati u razvojne projekte, kaže predsjednica Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić.

Na svečanoj dodjeli nagrada Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula, posebna priznanja Hrvatske gospodarske komore uručena su Uljanik Grupi koja će u prosincu obilježiti 160 godina poslovanja te Istarskoj kreditnoj banci Umag za 60. godišnjicu uspješnog poslovanja; nagradu je primio predsjednik Uprave IKB-a Umag Miro Dodić.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici