Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 13.02.2019.

13.02.2019.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Nicoletta Balija i Marijeta Matijaš o važnosti kvalitetnog prevođenja i komuniciranja u poslovanju (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Nicoletta Balija i Marijeta Matijaš o važnosti kvalitetnog prevođenja i komuniciranja u poslovanju (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošće Tatjane Kaštelan su Nicoletta Blalija i Marijeta Matijaš iz Udruge sudskih tumača i prevoditelja – STIP. Nicoletta je tajnica a Marijeta lektorica u Udruzi. Govorimo o važnosti prevođenja u poslovanju, naime, zbog neispravnih prijevoda tvrtke se mogu naći u velikim problemima.

STIP u suradnji sa Županijskom gospodarskom komorom organizira javnu tribinu o temi 'Jezik u službi poslovanja', koja će se u Puli održati u povodu Međunarodnog dana materinskog jezika. Taj dan obilježavamo 21. veljače, dok će se tribina u prostorima Komore održati 20. veljače, s početkom u 12 sati.

STIP poziva sve poslovne ljude, pojedince, studente i ostale građane da se pridruže, a sve informacije mogu se naći i na internetskim stranicama Udruge sudskih tumača i prevoditelja www.tumac-prevoditelj.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici