Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 14.07.2021.

14.07.2021.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Ksenija Černe, dekanica FET-a Dr.Mijo Mirković o upisima i studiranju ekonomije u Puli foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Ksenija Černe, dekanica FET-a Dr.Mijo Mirković o upisima i studiranju ekonomije u Puli foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošća Tatjane Kaštelan je Ksenija Černe, dekanica pulskog Fakulteta ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković'. 21. srpnja je zadnji rok za izbor ekonomskog zvanja, a 22. kreću upisi. Sve se može pratiti na internetskim stranicama FET-a. A evo i detalja o sudiranju ekonomije u Puli, za što interes ne jenjava, dapače, sve je veći, kaže izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe.

Primijenjena ekonomija, makro aspekt na razini Europe, regije. Ili Poslovna ekonomija, s mikro aspektom i smjerovima Financijski menadžment, Marketinško upravljanje, Menadžment i poduzetništvo, Informatički menadžment i Turizam.

Ekonomista je u Puli uvijek bilo dosta, s obzirom na dugogodišnje postojanje ekonomskog fakulteta. Ipak, to je zvanje širokog područja primjene, prilagodljivo i korisno u svim djelatnostima. Interes za upis bolji je nego dosad, što se vidi po prijavama. To ne znači da će u konačnici svi oni upisati ekonomiju, ali značajan je pokazatelj, kaže dekanica pulskog Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković Ksenija Černe.

Rok za odluku o upisu ekonomije u Puli je 21. srpnja a 22. kreću upisi. Sve se može pratiti na internetskim stranicama FET-a.

Gošća Tatjane Kaštelan Ksenija Černe

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici