Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 16.06.2020.

17.06.2020.

00:00

Autor: Hrvatski Radio

Dr. sc. Ivona Peternel gošća Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Dr. sc. Ivona Peternel gošća Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošća Tatjane Kaštelan je dr. sc. Ivona Peternel, voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Erasmus projekt samo je dio međunarodne i nacionalne suradnje studenata i profesora koji svoja znanja, iskustva i komunikacije stječu i razmjenjuju dugi niz godina diljem svijeta.

Erasmus program Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli omogućuje studentima, znanstvenicima, suradnicima odlazak u inozemstvo, stjecanje niza kompetencija i novih iskustava. Obogaćuje njihov rad, a samim time i Sveučilište, ističe dr. sc. Ivona Peternel. Pulski Fakultet ekonomije i turizma FET bio je polazna točka razmjene, jer je tada imao najjaču međunarodnu suradnju, i od njega je sve počelo.

Ured za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile danas intenzivno radi na projektima suradnje sa sveučilištima jakih svjetskih gospodarstava, dodaje Ivona Peternel, koja sa svojim malim jakim timom u Uredu za partnerstvo radi na jačanju međunarodne razmjene znanja i iskustava u području znanosti. Znanost i istraživanje te Erasmus, umjetna inteligencija i budućnost temeljne su smjernice. A pozitiva, vedrina i entuzijazam naših studenata neprocjenjivi su, ističe Ivona Peternel. Tu je i suradnja sa srednjim školama.

Jedino sveučilište u Hrvatskoj koje, uz ostale, nudi studij japanskog jezika i kulture, što je tek jedan segment bogate znanstvene suradnje studenata i profesora. Danas broji preko 150 potpisanih Erasmus bilateralnih sporazuma, što je velik uspjeh. Programi podupiranja istraživača, znanstvenika i studenata na učenje i stvaranje, naši su prioriteti, ističe dr. sc. Ivona Peternel, jer to je naša budućnost.

Gošća Tatjane Kaštelan Ivona Peternel

Dr. sc. Ivona Peternel gošća Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Dr. sc. Ivona Peternel gošća Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici