Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 16.09.2020.

16.09.2020.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Boris Žgomba gost Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Boris Žgomba gost Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gost Tatjane Kaštelan je Boris Žgomba, predsjednik Udruge putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, potpredsjednik Europske udruge putničkih agencija te vlasnik turističke i putničke agencije. Čovjek koji cijeli radni vijek živi turizam i prenosi ga u hrvatsku turističku branšu. Nakon krize krenut će trend putovanja, jer i mi i naši gosti željni smo putovanja. Najgore u turizmu je za nama. A kvaliteta je nešto oko čega se ne raspravlja, kaže Boris Žgomba, jedna od ključnih osoba u razvoju hrvatskog turističkog proizvoda.

Od ove posezone ne valja puno očekivati, kaže Boris Žgomba. No, ne može nam biti gore od svega što smo prošli i prolazimo zbog krize izazvane epidemijom koronavirusa. Mjere Vlade za spašavanje radnih mjesta izuzetno su važne i pomogle su da turistički sektor prebrodi krizu. Zadržati zaposlenost je izuzetno važno.

Profesionalni, vrhunski radnici u turističkom sektoru grade se godinama. Radna snaga je najbitnija i ne dobiva se preko noći. Ulozi su to u budućnost i kvalitetnu turističku ponudu koja potom vraća višestruko. Turizam ima brojna opterećenja, i prije krize bio je u snažnom investicijskom zamahu. Sada je prilika da popravimo nedostatke i probleme s kojima smo se suočavali prije krize.

Gost Tatjane Kaštelan Boris Žgomba

Boris Žgomba gost Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Boris Žgomba gost Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici