Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 17.02.2021.

17.02.2021.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Nela Načinović gošća Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Nela Načinović gošća Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošća Tatjane Kaštelan je Nela Načinović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula, koja je među prvima na našim prostorima krenula u osuvremenjivanje sustava čitanja, modernom pristupu čitatelju, digitalizaciji, ukratko, prema 21. stoljeću. Knjižnica modernog doba. Premda, kako kaže ravnateljica Načinović, knjigu ništa neće zamijeniti, i ona je naše bogatstvo.

O knjigama, čitanju, razvojnim projektima i izuzetno velikom broju naslova u Puli s ravnateljicom Gradske knjižnice i čitaonice Nelom Načinović. Koliko čitamo i kako, pogotovo sada u razdoblju epidemije koronavirusa.

Klasične nezamjenjive knjige, e-knjige, iBiblos, online edukacije, predavanja, širenje znanja, sve se to događa u funkciji javnosti. Gradska knjižnica i čitaonica Pula građanima je otvorila sve puteve znanju, a oni ih svakoga dana sve više koriste.

Od 2004. godine u novom prostoru ponos je Pule i izvor znanja. Preko 220 tisuća knjižničnih svezaka, jedna knjiga po stanovniku županije. Više od 1.500 posjeta dnevno, tisuću i više knjiga posuđenih i vraćenih u jednome danu...

To je Gradska knjižnica i čitaonica Pula, jer znanje je najveće bogatstvo.

Gošća Tatjane Kaštelan Nela Načinović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici