Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 18.03.2020.

18.03.2020.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe gošća Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe gošća Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošća Tatjane Kaštelan je izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe, novoizabrana dekanica pulskog Fakulteta ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković'. U mandatu od tri godine koji kreće s novom akademskom godinom, od 1. listopada, namjerava s kolegama, studentima i partnerima, unaprijediti studijske programe FET-a koji se stalno nadograđuju, osuvremenjuju i konkuriraju onima u razvijenim svjetskim ekonomijama. Uz to, namjera je krenuti s novim izazovima među kojima je, svakako, u svijetu razvijeno studiranje na daljinu.

Ksenija Černe zaposlena je na Fakultetu od 2004. godine, a profesionalni put počela je kao asistentica na Katedri za računovodstvo, na kojoj je i danas angažirana u zvanju izvanrednog profesora. Nositeljica je i sunositeljica niza računovodstvenih predmeta. Od 2013. djeluje kao članica Uprave FET-a, počevši kao prodekanica za znanstveno-istraživačku i nastavnu, odnosno od 2015. za nastavnu djelatnost, dok je od 2017. prodekanica za nastavu i upravljanje kvalitetom.

Ovom ekonomskom studiju nije nepoznat studij na daljinu. Bio je to prvi fakultet u državi koji je prije nekoliko godina htio pokrenuti takav studij iz računovodstva, kaže Ksenija Černe. Za majke, osobe s invaliditetom, prezaposlene, sve koji ne mogu ili nemaju vremena redovito ili uz rad tijekom dana pratiti studijske programe, pa ih mogu slušati prema svom rasporedu.

FET je pionir međunarodne razmjene znanja i iskustava studenata i profesora na našem području. Mali ali svjetski studij odlikuje kvalitetna suradnja. Samo dio nje jest, primjerice, studij naziva 'Međunarodni odnosi i menadžment', što ga FET ostvaruje sa svojim partnerima iz Austrije, Slovačke i Mađarske.

Gošća Tatjane Kaštelan Ksenija Černe

Izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe gošća Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe gošća Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici