Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 18.09.2019.

18.09.2019.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Sabina Valić, projektna asistentica u vodnjanskoj udruzi Informo (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Sabina Valić, projektna asistentica u vodnjanskoj udruzi Informo (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošća Tatjane Kaštelan je Sabina Valić, projektna asistentica u vodnjanskoj udruzi Informo. O Akceleratoru europskih projekata 'Od ideje do sredstava u 3 dana' koji građanima nudi besplatne radionice pisanja projekata, sastavljanja financijskog plana i njegove realizacije.

Dobrom idejom do bespovratnog novca u tri dana! Moguće je, ističu u udruzi Informo koja građanima nudi besplatne radionice pripreme, pisanja projekta, sastavljanja financijskog plana te realizacije ideje. To je prva u nizu radionica, koja će se održati u Fažani od 20. do 22 rujna.

Pokretanje programa Akcelerator u Hrvatskoj osigurala je udruga Informo uz podršku Istarske županije, Općine Fažana, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, udruge Istarsko-Ekomuzej iz Vodnjana i Europske komisije, uz međunarodne partnere European Projects Association iz Bruxellesa i European Academy for Education and Social Research iz Dublina.

Edukacija je namijenjena svim zainteresiranima, posebice mladima, poduzetnicima (početnicima i iskusnim poduzetnicima) i nezaposlenima.

Polaznici će uz stručnu pomoć napisati sadržajan i smislen EU projekt/poslovni plan, primijeniti trikove i metode vrhunskih eksperata u pisanju uspješnog projekta/poslovnog plana, naučiti kako impresionirati evaluatore i financijske institucije kvalitetom izrađenog rada.

Uz to, dodijelit će se i kuponi polaznicima za povoljnije pohađanje Masterclass predavanja European Academy for Education and Social Research u Bruxellesu, Fažani ili online. A za najbolje poslovne planove poduzetnika početnika, osigurano je 48.000 kuna bespovratnih sredstava po poduzetniku, kako bi mogli provesti do šest mjeseci kod iskusnog poduzetnika u bilo kojoj zemlji na europskom području i usavršiti svoj poslovni plan.

 

Gošća Tatjane Kaštelan Sabina Valić

Sabina Valić gošća Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Sabina Valić gošća Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici