Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 21.02.2018.

21.02.2018.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac Valamar Rivijere (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac Valamar Rivijere (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gosti Tatjane Kaštelan su direktor destinacije Rabac Valamar Rivijere Sandi Sinožić i gradonačelnik Labina Valter Glavićić. O prvom kinder hotelu na našem području, razvoju turizma na Labinštini. Također, o razvoju proizvodnje i industrije na Labinštini. Labin je nositelj BFC – Business Friendly certifikata, što znači da je grad s pozitivnim poslovnim okruženjem kojih je u Hrvatskoj tek pet.

U Rapcu, jednoj od vodećih odredišnih destinacija u Hrvatskoj, u tijeku su završni radovi prvog kinder hotela u Istri. Riječ je o Girandella Maro Resortu, trećem takvom specijaliziranom hotelu u Hrvatskoj, kaže direktor Rabac Valamar Rivijere Sandi Sinožić. Svečano otvorenje je planirano u travnju, kada kreće i veća neto plaća radnicima.

Uz razvoj turizma, na Labinštini proizvodnja nimalo ne zaostaje. Tamošnja poduzetnička zona raste a radnicima je, kažu, budućnost osigurana. U Istri je zadnjih nekoliko godina najviše tvornica otvoreno upravo na području Labina. A do sezone Labin ima ambiciju postati odnosno dobiti prvi difuzni hotel u Hrvatskoj, ističe gradonačelnik Valter Glavičić. Uz nekoliko rezidencija, jedinstvenu recepciju u mini hotelu La Loggia, čiji je investitor povratnik iz New Yorka što svemu daje dodatnu priču.

Valter Glavičić, gradonačelnik Labina (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Valter Glavičić, gradonačelnik Labina (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici