Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 21.04.2021.

21.04.2021.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Nevena Tolanov gošća Razvojnog koda (foto. Tatjana Kaštelan)

Nevena Tolanov gošća Razvojnog koda (foto. Tatjana Kaštelan)

Foto: - / -

Gošća Tatjane Kaštelan je Nevena Tolanov, psihologinja, dugogodišnja menadžerica ljudskih potencijala u Valamaru, danas umirovljena. No, ne miruje, jer svoje znanje i iskustvo dijeli s građanima, svima koji žele raditi na sebi osobno i profesionalno. Aktivna kao poduzetnica sa svojim timom educira građane. Pričamo o njezinom pogledu na ženu, poduzetnicu i majku. O radu i doprinosu, empatiji, nadogradnji i vraćanju samima sebi. To je važno, poglavito tijekom ovog izazovnog korona razdoblja.

Nevena Tolanov kao psihologinja i žena poduzetnica sastavila je svoj pristup i pogled na osobni i profesionalni razvoj. Na emocionalno stanje, pomoć i izazove žena u ovom zahtjevnom razdoblju. Temeljem i nakon dugogodišnjeg rada u velikom turističkom sustavu Valamaru upravo u području ljudskih resursa, današnjih zahtjeva društva, poslova i obitelji danas radi na prenošenju iskustava i znanja. Savjete, stavove i poglede na razvoj sastavila je u svojoj shemi edukacija i besplatnog savjetovanja građana, s naglaskom na žene poduzetnice, liderice i majke. Gdje je tu obitelj, a gdje posao, i gdje je žena u svemu tome, doznajemo u razgovoru.

Također, govorimo općenito edukacijama. Puno ih je tijekom ovog pandemijskog razdoblja i možda smo se negdje izgubili u tome, ističe Nevena Tolanov. No, uvijek se možemo vratiti onom temeljnom, bazičnom. Nakon umirovljenja Nevena se posvetila svojoj tvrtki za osobni i organizacijski razvoj. No, savjeti, besplatni naravno, tijekom ovog korona razdoblja izuzetno su korisni i ponuđeni kako pojedincima tako i poslovnim sustavima.

Nevena Tolanov radi na konceptu emocionalne inteligencije. U poslovnom sustavu. U emocijama. U roditeljstvu. U svim odnosima. Govorimo o osnovama koje su važne u životu, o radu, roditeljstvu, planiranju i uživanju u svemu tome, a ne patnji. Često na sebe, zbog užurbanog ritma života i rada, zaboravljamo i gubimo se u svemu tome. No, najvažniji je povratak sebi. Ponekad je promjena samo osvijestiti to, poručuje Tolanov. Propitujemo i motiviramo građane, savjetujemo kako da se čuvaju i porade na sebi u ovom izazovnom pandemijskom razdoblju.

Gošća Tatjane Kaštelan Nevena Tolanov

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici