Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 21.04.2021.

21.04.2021.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Klara Lukašić Buić i Jelena Latin gošće Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Klara Lukašić Buić i Jelena Latin gošće Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošće Tatjane Kaštelan su Klara Lukašić Buić i Jelena Latin. Klara je ravnateljica Dječjeg vrtića Vrtuljak u Marčani i predsjednica Društva Naša djeca Marčana, a Jelena direktorica Turističke zajednice Marčana. Razgovaramo o zaštitnim maskicama s motivima tradicije ovoga kraja koje su izrađivali mališani i djeca s tetama i nastavnicima. Također, o razvoju i planovima brendiranja turizma na području ove općine.

Mališani vrtića i djeca škola u Marčani izradili su s tetama i nastavnicima zaštitne maskice s oslikanim motivima zavičajnosti ovoga kraja. Dječji vrtić Vrtuljak je osmislio i izradio svoj suvenir 'Guc', Osnovna škola Krnica 'Svetu Agniju' u Raklju, Osnovna škola Divšići 'Tovara', a Osnovna škola Marčana 'Bičiklete'.

To su ujedno četiri suvenira odnosno punkta i simbola Marčane. U projektima smo zavičajnosti i upoznajemo naš kraj kaže Klara Lukašić Buić. Turistička zajednica temeljem ovih simbola našega kraja osmišljava turističku strategiju brendiranja Marčane, ističe Jelena Latin.

Gošće Tatjane Kaštelan Klara Lukašić Buić i Jelena Latin

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici