Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 21.04.2021.

21.04.2021.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Ana Vede, Anica Dobran Černjul i Ksenija Černe gošće Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Ana Vede, Anica Dobran Černjul i Ksenija Černe gošće Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gosti Tatjane Kaštelan su Ksenija Černe, Anica Dobran Černjul i Ana Vede s pulskog Fakulteta ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković', koji kreće u program edukacije naziva 'Priprema i provedba EU projekata'. U tijeku je iskaz interesa za edukaciju koja kreće na jesen, a već je izuzetno velik interes za ovim vještinama i setom znanja za kadar koji je deficitaran na tržištu rada.

U sljedećih sedam godina Hrvatska ima na raspolaganju više od 24 milijarde eura za apsorpciju iz europskih fondova, kaže dipl. oec. Ana Vede, koja s mr. sc. Anicom Dobran Černjul, prof. dr. sc. Ines Kersan-Škabić i mr. sc., Kristianom Korunićem radi na programu cjeloživotnog obrazovanja 'Priprema i provedba EU projekata'.

Od natječaja, strategije, realizacije projekta i dodjele bespovratnih sredstava. Znanje za sve sfere razvoja, u javnom ili privatnom sektoru. Hrvatska je gotovo osam godina punopravna članica EU, a građani nedovoljno znaju o tome kako koristiti financijska sredstva za razvoj. Ovo je pravi put osposobljavanja za razdoblje koje slijedi.

U tijeku je iskaz interesa za edukacijama, a već je puno zainteresiranih iz različitih poslovnih i razvojnih sustava, kaže dekanica FET-a, izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe. Edukacija kreće na jesen, a sve informacije o programu cjeloživotnog obrazovanja 'Pripreme i provedbe EU projekata' mogu se naći na internetskim stranicama FET-a.

Gošće Tatjane Kaštelan Ana Vede, Anica Dobran Černjul i Ksenija Černe

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici