Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 21.07.2020.

22.07.2020.

00:00

Autor: Hrvatski Radio

Amel Hadžipašić i Deniz Zembo gosti Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Amel Hadžipašić i Deniz Zembo gosti Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gosti Tatjane Kaštelan su Deniz Zembo i Amel Hadžipašić. Inicijatori i organizatori Streed food pristupa i evenata u Puli i Istri. Novi trend i način spajanja kulinarske struke, svjetskih gastro trendova i gostiju, kako stranih tako i domaćih u ovo doba epidemije koronavirusa pomaže nam prebroditi krizu. Kada je sve stalo, nije, kažu Zembo i Amel. Kulinarski centar Istre nakon Gastro Buzz festivala sprema Street food Zembie's burger druženje za sve.

Vegan burger je svojevrsna vrsta prijevare i zamjene za meso, kaže naš i svjetski priznati masterchef Deniz Zembo, koji u Kulinarskom razvojnom centru u Puli na radionicama o tome uči stručnjake i amatere. Govorimo o street foodu, spravljanju burgera, o kombinacijama za različite osobe i prigode. Burgeri s jezikom, dakle, gourmet s jedne strane, ali i tortilje, primjerice veganska tortilja, veganski burger s druge, sve kako bismo ušli u sektor između CASUALA i FAST FOODA, pjašnjava Deniz Zembo.

Salate, napitci, veganski dio prehrane, i to je zdravlje. Miješanje namirnica odnosno izbjegavanje onih mliječnog porijekla kada je veganski menu u pitanju, uz korištenje bilja. Jer uvijek se vraćamo osnovnim, jestivim namirnicama, vraćamo se počecima – BACK to BACK. Sve se može naučiti u Kulinarskom razvojnom centru u Puli, čiji je inicijator i voditelj Deniz Zembo sa suradnicima, svjetskim priznatim kuharima. Uzgojiti, donijeti, skuhati to jest naučiti na licu mjesta, to je naš cilj u Puli, ističe Deniz Zembo.

U sklopu Kulinarskog centra, u kojemu se obrazuju specijalisti kreativne kuhinje, tu su i radionice za amatere. Želimo educirati građane i goste, ističe Amel Hadžipašić, koji je nedavno u Puli na prvom Gastro Buzz Festivalu uspio spojiti poduzetnike, gastronome i OPG-e iz cijele Istre. Sutra će, pak, građanima i gostima, od 19 sati i 30 minuta, u Amfiteatarskoj ulici u Puli građani i turisti moći sudjelovati u Zembie'street foodu, kušati burgere sljubljene s istarskim delicijama, uljem i vinom. To je, kažu, značajan dio selektivne turističke ponude Istre, kako bismo što lakše prebrodili epidemiju koronavursa.

Gosti Tatjane Kaštelan Deniz Zembo i Amel Hadžipašić

Amel Hadžipašić i Deniz Zembo gosti Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Amel Hadžipašić i Deniz Zembo gosti Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici