Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 21.10.2020.

21.10.2020.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Gosti Razvojnog koda Jelena Nikolić, Mirko Mihalj, Sabina Šišović, Danijel Marć i Tomislav Čubrić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Gosti Razvojnog koda Jelena Nikolić, Mirko Mihalj, Sabina Šišović, Danijel Marć i Tomislav Čubrić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gosti Tatjane Kaštelan su Sabina Šišović, Tomislav Čubrić, Mirko Mihalj i Danijel Marić, naši mladi stručnjaci iz Pazina, koji su iz Istarske razvojne agencije - IDA-e odradili besplatnu online radionicu o temi 'E-trgovina'. Sve značajke, preduvjeti, zakonska regulativa koju treba zadovoljiti za obavljanje e-trgovine. IDA u sklopu projekta 'Usluge Poticanja konkurentnosti maloga i srednjeg poduzetništva – UP SMART' nastavlja ciklus edukacija za male i srednje poduzetnike ali i sve zainteresirane građane, kaže gošća emisije Jelena Nikolić, stručna suradnica i voditeljica ovih korisnih edukativnih radionica.

Sabina Šišović, Tomislav Čubrić, Mirko Mihalj i Danijel Marić naši su mladi istarski stručnjaci u području informatike, aplikacija, fotografiranja i programiranja. Ističu da su sva ova područja od iznimnog značaja za pokretanje internet trgovine. Ovaj mladi tim dolazi iz Pazina i podijelio je sa svima nama zamke, preduvjete, zakonske i ostale pretpostavke koja valja zadovoljiti i primijeniti prije kretanja te tijekom biznisa e-trgovinom.

Sabina Šišović je diplomirala na Odjelu za informatiku na Sveučilištu u Rijeci, gdje je potom neko vrijeme radila kao asistent na kolegijima vezanim uz programiranje. Iskustvo u izradi web stranica stjecala je najprije kroz samostalne projekte, a pred godinu dana postaje član ovog pazinskog tima, u kojemu radi na razvoju inovativnog rješenja za e-commerce.

Tomislav Čubrić je suosnivač pazinske tvrtke Play Digital, s dugogodišnjim iskustvom u polju razvoja internetskih aplikacija i održavanju računalnih sustava i mreža. Posebno se ističe njegovo iskustvo u području CRM sustava i Property management sustava u turizmu. Danas je govorio o izuzetno značjanoj zakonskoj regulativi pri pokretnju svake e-trgovine.

Mirko Mihalj je profesionalni fotograf, a bogato iskustvo je između ostalog stekao i kroz nekoliko projekata produkt fotografije. Fotografija je izuzetno značajna, jedan je od ključnih čimbenika za kvalitetnu kupovinu, kaže. Što je bolje proizvod istaknut na internetskim stranicama, to će odluka kupca biti brža i sigurnija, što je cilj svakog proizvođača.

Danijel Marić posjeduje bogato iskustvo u segmentu web programiranja, programiranja web i mobilnih aplikacija te kompleksnih softverskih rješenja iz raznih područja upotrebe, koje je stekao radom u nekoliko istarskih tvrtki. Specijalizirao se za poslove programiranja različitih web i mobilnih aplikacija te naprednih web stranica i web trgovina.

Sadržaj online radionice 'E-trgovina' je: 1) što je e-trgovina, 2) preduvjeti za otvaranje e-trgovine, 3) pravna regulativa – ključni zakoni za e-trgovinu, 4) računovodstvo e-trgovina, 5) online naplata, 6) dostava, 7) izrada webshop-a, 8) fotografija u e-trgovini, 9) prodaja na društvenim mrežama, 10) marketing e-trgovine, 11) CRM sustavi i povezivanje s ERP rješenjima, 12) razni oblici e-trgovine.

Radionica se može se pogledati na internetskim i facebook stranicama Istarske razvojne agencije. A nakon tema o korištenju sredstava iz EU fondova i leadershipu, slijede teme o 'novom normalnom', 'online nastupu', 'novim proizvodima' i druge, najavljuje voditeljica UP SMART radionica Jelena Nikolić.

Gosti Tatjane Ksštelan Sabina Šišović, Danijel Marić, Tomislav Čubrić, Mirko Mihalj i Jelena Nikolić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici