Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 21.11.2018.

21.11.2018.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Paola Orlić, povjesničarka umjetnosti (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Paola Orlić, povjesničarka umjetnosti (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošća Tatjane Kaštelan je Paola Orlić, povjesničarka umjetnosti, producentica Animafesta i Organa vida, međunarodnog festivala fotografije. O razvoju Hrvatske, Istre i Pule, u kojoj je rođena. Iskustva tijekom nedavna posjeta i sudjelovanja na međunarodnom filmskom festivalu u Kurdistanu.

Uzeti Uljanik Puli znači uzeti gradu dušu. Graditi brod nije mala stvar, brodovi nisu od papira. Pula je svoj urbani identitet dobila u trenutku kada je je Austro-Ugarska Pulu učinila ratnom lukom. O industriji kojom se gradi te o turizmu kojim se gubi urbani identitet. Biti servilan ne donosi nam budućnost. Uljanik je potpis Pule, kaže Paola Orlić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici