Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 22.06.2020.

23.06.2020.

00:00

Autor: Hrvatski Radio

Marko Ražem, voditelj prometnog sektora Zračne luke Pula gost Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Marko Ražem, voditelj prometnog sektora Zračne luke Pula gost Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gost Tatjane Kaštelan je Marko Ražem, voditelj prometnog sektora Zračne luke Pula. Ove godine nema velikih brojaka, prijelaza psiholoških granica, kalkulacija i analiza, ni puno slijetanja niti uzletanja iz pulske Zračne luke. No, kroz krizu se prolazi hrabro i najbolje moguće, kaže Marko Ražem. Donosimo analizu zračnog prometa kod nas i u Europi te komentar o mogućnostima planiranja budućnosti ove djelatnosti.

777 tisuća putnika prošle godine. A danas na početnoj točki. Zračna luka Pula. Prema nekim renomiranim svjetskim institucijama projekcije su da će se promet na razinu prošle godine vratiti tek 2023. godine. Kako se s krizom u zračnom prometu bore u drugim europskim zemljama.

U zadnjih pet, deset godina, zračni promet u Puli ostvario je izvrsne rezultate s brojnim avio linijama svih kategorija. Investicije u Zračnu luku bile su značajne, kaže Marko Ražem. No, uz turizam koji je usko vezan uz zračni promet, korona kriza jako je pogodila upravo ovaj prometni sektor.

Gost Tatjane Kaštelan Marko Ražem

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici