Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 23.06.2021.

23.06.2021.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Gosti Tatjane Kaštelan Lovre Puh, Jasmina Simović Medica i Marco Franjul (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Gosti Tatjane Kaštelan Lovre Puh, Jasmina Simović Medica i Marco Franjul (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gosti Tatjane Kaštelan su Jasmina Simović Medica, Lovre Puh i Marco Franjul. Istarski veslači i ljubitelji veslanja. Ove godine Veslački klub Istra (VKI) obilježava jubilarnih 135 godina postojanja. Iza njih su izuzetna sportska ostvarenja. Bravo i čestitke!

Brojni su tu izuzetni sportski uspjesi, međunarodni i državni; pred njima je još jedno državno prvenstvo, a ovih je dana pokrenuta crowdfunding kampanja za nabavku novog kombija Kluba. Dio sredstava osigurao je Hrvatski olimpijski odbor, a dio će se prikupiti ovom kampanjom koja traje do 31. kolovoza.

Naš mladi nagrađivani veslač Lovre Puh ostvario je izuzetne rezultate. Prošle godine kao mlađi junior osvojio je na državnom prvenstvu treće mjesto u četvercu bez kormilara te prvo u četvercu s kormilarom. Ove godine na Jumbovoj regati u dvojcu bez kormilara postigao je treće a u četvercu drugo mjesto. Potom, na međunarodnoj regati na Bledu za klub je postigao četvrto mjesto.

Član Uprave Veslačkog kluba Istra, trener i veslač tijekom cijelog života Marco Franjul ističe kako je velika međunarodna regata na Bledu bila zahtjevna, a to je i jedna od kriterijskih regata za ulazak u reprezentaciju za svjetsko i juniorsko prvenstvo. Tu uz Lovru Matija Marem i Matej Terlević. Svo troje priprema se za skori nastup u Zagrebu, dodaje Franjul.

Veslanje je psihički i fizički težak sport. Potrebna je koncentracija te raspored snage u omjerima i tako bez popuštanja do cilja, kaže Lovre.

Tijekom vožnje roditelji su najjača podrška, oni prate i bodre veslače, kaže Jasmina Simović Medica, majka veslača. Roditelji su najveća podrška, a ovo je i poziv svim roditeljima da podrže djecu u sportskim aktivnostima. Slušamo iskustva s brojnih natjecanja.

Gosti Tatjane Kaštelan Lovre Puh, Jasmina Simović Medica i Marco Franjul

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici