Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 23.11.2016.

23.11.2016.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

znanstvenica i ekonomistica, dr. Alida Perkov (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

znanstvenica i ekonomistica, dr. Alida Perkov (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošća Razvojnog koda Tatjane Kaštelan je znanstvenica i ekonomistica Alida Perkov, inicijatorica izložbe i međunarodnog znanstvenog skupa “Istarsko gospodarstvo jučer i sutra“ koje će se ovih dana održati u Puli i u Pazinu.

Prije tridesetak godina imali smo svega 280 trgovačkih društava, danas ih ima 30 puta više, a isto toliko i obrta, kaže dr. Alida Perkov. Cilj ove velike izložba i skupa jest okupiti znanstvenike iz različitih sfera djelovanja, koji iz svojega kuta gledanja progovaraju o istarskom gospodarstvu kroz vrijeme.

Prije tridesetak godina imali smo svega 280 trgovačkih društava, danas ih ima 30 puta više, a isto toliko i obrta, devet tisuća kaže Alida Perkov. 

Ove godine znanstveni skup "Istarsko gospodarstvo jučer i sutra" održava u ozračju 160. obljetnice pulskog brodogradilišta Uljanik.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici