Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 24.11.2021.

24.11.2021.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Natalija Zorica Jurić gošća Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Natalija Zorica Jurić gošća Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošća Tatjane Kaštelan je Natalija Zorica Jurić, poduzetnica u takozvanoj 'muškoj branši', koja ide uz bok graditeljstvu. Diplomirana inženjerka agronomije u hortikulturi. O novim trendovima koje bismo trebali usvojiti u svom vrtu, gradu, parku na kružnom toku. A u svemu je najvažnija kvaliteta uz načelo održivosti, jedino je to uvjet za dobru budućnost naše djece.

Diplomirana inženjerka agronomije Natalija Zorica Jurić prošla je brojne rizike, odluke, posljedice, uz dijete, obitelj… I uspjela je, ima svoju firmu, zapošljava, i sad snosi odgovornost i za druge obitelji. Niti je bilo, niti je danas lako, kaže Natalija, pogotovo malim i mikro poduzetnicima, a kamoli poduzetnicama.

Koliko god je lošega epidemja koronavirusa donijela, ima i dobrog. Velikim dijelom i u velikom broju vratili smo se prirodi i poljoprivredi. Govorimo o jezerima za kupanje, potom o divljim vrtovima, trendovima uređenja kružnih tokova u razvijenim zemljama.

Kuća za odmor nije samo roleta na gumbić ili na mobitel. Nisu luksuz samo Swarovski čaše za vino. Već je to uređen okoliš. To je ono što nas odmara kada dođemo na odmor. Nisu tom samo travnjaci, već kompletan okoliš kuće – on podiže vrijednost kuće na tržištu za 30 posto, kaže Natalija Zorica.

U mjesecu poduzetništva i u povodu Svjetskog dana poduzetnica naglasak se daje na status žena u poslovnom svijetu, na njihov doprinos ali i na probleme s kojima se susreću. Što se poduzetnica tiče, jako je važno informirati se, pomoći si, biti udružen, kaže Natalija. Žene mogu sve, kaže se. I mogu. 

Gošća Tatjane Kaštelan Natalija Zorica Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici