Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 27.05.2020.

27.05.2020.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Tamara Kiršić, Miško Macolić Tomičić i Jelena Nikolić gosti Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Tamara Kiršić, Miško Macolić Tomičić i Jelena Nikolić gosti Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gosti Tatjane Kaštelan su Miško Macolić Tomičić, Jelena Nikolić i Tamara Kiršić, zamjenica direktora Istarske razvojne agencije IDA-e. Jelena je stručna suradnica IDA-e i voditeljica projekta UP SMART. Krenuo je, naime, novi ciklus besplatnih edukacija koji traje godinu i pol, a namijenjen je poduzetnicima, obrtnicima, radnicima, studentima... Prvi je na rasporedu webinar odnosno interaktivno predavanje Miška Macolića Tomičića, poduzetnika i stručnjaka za digitalni marketing, inače predavača na Istarskom veleučilištu, u Ekonomskoj školi i drugim ustanovama i tvrtkama. S njima razgovaramo pred prvi webinar.

Korona kriza digitalni je marketing učinila važnijim. Gospodarstvenici, studenti, poduzetnici i obrtnici okreću se novim načinima uččenja te plasmana proizvoda i usluga, koji je vezan uz komunikaciju internetom. 'Alatima digitalnog marketinga do učinkovite transformacije poslovnog sustava' prva je tema u nizu edukativnih interaktivnih predavanja, a o tome je brojnim on line pratiteljima govorio Miško Macolić Tomičić. Sve se može pogledati na Youtube kanalu.

UP SMART projekt uključuje 16 besplatnih radionica u domeni digitalnog gospodarstva te osam događanja s aktualnim temama poticanja poduzetništva. Prezentacijske vještine, leadership, crowdfunding, brending, e-trgovina, umjetna inteligencija i internet stvari samo su neke teme, kaže voditeljica projekta Jelena Nikolić. Tu su i događanja, među kojima prijenos poslovanja, lokalni, nacionalni i EU natječaji, izvori financiranja, zakonodavni okvir, pokretanje poslovanja, upravljanje klimatskim promjenama i rizicima te žensko poduzetništvo.

IDA je u dvadeset godina djelovanja ostvarila 16 kreditnih linija, podržala više od tisuću i 100 poduzetničkih projekata te dodijelila više od 700 milijuna kuna. Znanje je danas glavni alat ali i dostupno svima, i to besplatno, kaže zamjenica direktora IDA-e Tamara Kiršić. IDA nastavlja s kreditiranjem pod povoljnim uvjetima; u pripremi je nova kreditna linija. Na raspolaganju je poslovni prostor u Tehnološkom inkubatoru Pula s umanjenom cijenom najma za 50 posto.

U tijeku je realizacija projekta gradnje velikog poduzetničkog COWORKING centra u Puli.

Gosti Tatjane Kaštelan Tamara Kiršić, Jelena Nikolić i Miško Macolić Tomičić

Tamara Kiršić, Miško Macolić Tomičić i Jelena Nikolić gosti Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Tamara Kiršić, Miško Macolić Tomičić i Jelena Nikolić gosti Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

EUROPA 27

Coworking centar Pula u izgradnji

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici