Hrvatski radio

Radio Pula

17:30 / 28.04.2021.

Autor: Hrvatski Radio

Razvojni kod 28.04.2021.

Mirjana Radulović gošća Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Mirjana Radulović gošća Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošća Tatjane Kaštelan je Mirjana Radulović, voditeljica dvogodišnjeg projekta 'R.O.J.C.: Razvijamo - Omogućavamo - Jačamo - Cijenimo' koji je s realizacijom počeo u studenom prošle godine. Unatoč korona krizi i epidemiološkoj situaciji, predstavnici Saveza udruga Rojc u Puli uspješno provode online ili prema mjerama Civilnog stožera edukativne radionice i programe. Građani se besplatno educiraju, informiraju i grade kvalitetnije okruženje. Riječ je o realizaciji projekta jačanja javnih prostora u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, financiranog iz europskoga Socijalnog fonda.

Projekt 'R.O.J.C.: Razvijamo - Omogućavamo - Jačamo - Cijenimo' donosi niz besplatnih predavanja fizioterapeuta, nutricionista, psihologa, brojnih stručnjaka tijekom epidemiološkog razdoblja. Tjelesna aktivnost kod djece, građana starije dobi, osoba s invaliditetom, prevencija srčanožilnih bolesti… Samo su neke teme predavanja. Sve radionice održavaju se putem zoom platforme uživo, a dostupne su i naknadno na portalu Rojcnet odnosno na facebook stranici.

No, tu su i promocije mladih književnika, autora, likovnih umjetnika, bendova, koncerti… Primjerice, program Tandem; Udruga Čarobnjakov šešir održat će predstavu s građanima, a Udruga Merlin radionicu reciklaže tekstila. Stvorit ćemo i poseban prostor za male kućne popravke, na upotrebu građanima.

Savez udruga Rojca provodi projekt u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancira ga Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Mirjana Radulović, voditeljica ovog projekta, ističe važnost raznih edukativnih aktivnosti i sadržaja za građane, poglavito tijekom epidemološkog razdoblja. Mirjana je i dobitnica nagrade Hrvatskog novinarskog društva 'Marija Jurić Zagorka' za radio djelo. A riječ je o priči odnosno situaciji snimljenj o Uljaniku i Uljanikovcima tijekom najdramatičnijeg razdoblja ovog pulskog brodogradilišta.

Gošća Tatjane Kaštelan Mirjana Radulović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici