Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 28.09.2016.

28.09.2016.

17:30

Autor: Hrvatski Radio

predsjednik Hrvatske komore inženjera elektrotehnike Željko Matić i predsjednik Organizacijskog odbora Dana inženjera elektrotehnike Darko Angerbrandt (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

predsjednik Hrvatske komore inženjera elektrotehnike Željko Matić i predsjednik Organizacijskog odbora Dana inženjera elektrotehnike Darko Angerbrandt (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Niti jedno društvo ne može biti neovisno bez energetske neovisnosti. Puno se ovih dana govori o novom potencijalnom ministarstvu energetike, kažu nam naši gosti. Ono je potrebno, ali prioritetno je da u njegovu kreiranju sudjeluje struka.

Zašto se znanja elektrotehničara ne primjenjuju u praksi? Gdje su danas naši inženjeri elektrotehnike? Na ta pitanja u emisiji nam odgovaraju predsjednik Hrvatske komore inženjera elektrotehnike Željko Matić i predsjednik Organizacijskog odbora Dana inženjera elektrotehnike Darko Angerbrandt.

Brojni stručnjaci iz zemlje i inozemstva borave ovih dana u Puli i razmjenjuju iskustva i mišljenja o razvoju elektrotehnike i usavršavanju struke. Naglasak je ne obnovljivim izvorima energije.

U četvrtak, naime, u hotelu Histria počinju 9. Dani inženjera elektrotehnike. Ulaz za sve zainteresirane građane je besplatan.

Skup se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te mjerodavnih ministarstava i potrajat će do subote.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici