Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 28.10.2020.

28.10.2020.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Boris Sabatti gost Razvojnog kod (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Boris Sabatti gost Razvojnog kod (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gost Tatjane Kaštelan je Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije IDA-e, koja je ovih dana ponudila povoljnu kreditnu liniju za istarske poduzetnike. O mogućnosti uzimanja kredita 'u tri klika' tijekom epidemije koronavirusa kada je svaka pomoć poduzetnicima itekako potrebna. Također, o besplatnim edukacijama za gospodarstvenike i sve zainteresirane građane.

Istarska razvojna agencija, Istarska županija i gradovi te 9 poslovnih banaka i HBOR potpisali su ovih dana u Puli ugovor o novoj kreditnoj liniji 'Poduzetnik Istarska županija 2020.'. Visina potpore za kreditiranje je gotovo 400 milijuna kuna, točnije 385 milijuna kuna. Namjenski ili kredit za obrtna sredstva, a ovisno o kreditnoj liniji rok otplate zajma 10 odnosno 3 godine.

Edukacije IDA-e se nastavljaju, ističe Boris Sabatti. Poduzetnici, obrtnici ali i svi zainteresirani građani mogu se besplatno educirati. Nakon cjelovite edukacije o 'E-trgovini' slijedi nova radionica pod nazivom 'Novo normalno' koja će pomoći gospodarstvenicima da u ovom razdoblju epidemije koronavirusa izdrže. Radionica će se u sklopu SMARTUP projekta održati u srijedu, 4. studenoga.

Gost Tatjane Kaštelan Boris Sabatti

Boris Sabatti gost Razvojnog kod (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Boris Sabatti gost Razvojnog kod (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici