Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 28.11.2013.

28.11.2013.

15:31

Autor: Hrvatski Radio

(foto: Duško Marušić/PIXSELL)

(foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

Povećanje međustope PDV-a na 13 posto te utjecaj krize na otpuštanje radnika i nova zapošljavanja - teme su o kojima govorimo u Razvojnom kodu.

U pulskom hotelu Histriji završen je 26. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore koji je okupio 500-tinjak sudionika.

Razgovarali su o stanju u ugostiteljstvu i obrtništvu te o smanjenju komorskog doprinosa. Ugostitelji su donijeli devet zaključka koje su s kongresa proslijedili Vladi i resornim ministarstvima, a najviše su pozornosti posvetili povećanju stope PDV-a na 13 posto. Smatraju da se time šalje kriva poruka i stvara nesigurnost u njihovom daljnjem poslovanju.

U emisiji ćemo se osvrnuti i na istraživanje portala MojPosao o tome koliko je kriza utjecala na otpuštanje radnika i nova zapošljavanja. Govorit ćemo i o radu agroturističkih objekata koji su ovaj mjesec otvorili svoja vrata za posjetitelje i po povoljnim cijenama nudili vlastite autohtone proizvode.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici