Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 07.03.2018.

07.03.2018.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Jasmin Mahmutović, Hasan Durmić, Romano Frančula, Romano Jurić, Hajrudin Zukanović, Ivanka Vidas Balvan, Tina Damjanić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Jasmin Mahmutović, Hasan Durmić, Romano Frančula, Romano Jurić, Hajrudin Zukanović, Ivanka Vidas Balvan, Tina Damjanić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gosti Tatjane Kaštelan su rudari iz Raše. O njihovu životu i radu u ugljenima u Raši i Labinu, iskustvima, vremenima i nadanjima. To su rudari Hajrudin Zukanović, Hasan Durmić, Romano Jurić i Romano Frančula. Uz njih i gospođa Ivanka Vidas Balvan koja je također radila u rudniku.

O velikom projektu revitalizacije raškog rudnika za turizam govore pročelnica Općine Raša Tina Damjanić te Jasmin Mahmutović, direktor Turističke zajednice Raša.

Raša danas ne egzistira na eksploataciji ugljena, no rudarska povijest ju je odredila. Općina i Turistička zajednica Raše krenuli su, naime, u realizaciju velikog projekta revitalizacije i korištenja napuštenog raškog rudnika za turizam. Riječ je o ambicioznom projektu valorizacije rudarstva ove općine koju je ta djelatnost povijesno obilježila.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici