Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 07.10.2020.

07.10.2020.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Boris Vujčić gost Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Boris Vujčić gost Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gost Tatjane Kaštelan je Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke. O financijskoj stabilnosti u doba korona krize o čemu je bilo riječi na godišnjem 8. susretu guvernera i bankare regije održanom u Rovinju. Pandemija koronavirusa, naime, ostavlja različite posljedice na pojedine sektore, od kojih su neki znatno napredovali.

Epidemiološke mjere vrlo različito utječu na različite sektore gospodarstva, što ovu krizu čini različitom od svih drugih kriza. Nikada nije postojala ovolika razlika utjecaja na sektore, rekao je Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, na tradicionalnom, 8. susretu guvernera i bankara regije održanom u Rovinju.

Sektor industrije se sredinom srpnja vratio na razinu veću nego prije krize, potom sektor građevinarstva gotovo na razinu pred krizne, dok je sektor usluga znatno i dalje ispod pred krizne razine, pojašnjava guverner Vujčić. Industrija, telekomi i IT sektor rade bolje nego prošle godine.

Govorimo i o kreditiranju poduzetnika i građana, o uvođenju eura i proceduri koju je pritom potrebno proći. Ali i o financijskom Hrvatske u regiji, pri čemu je znajačan pokazatelj BDP.

Gost Tatjane Kaštelan Boris Vujčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici