Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 09.09.2020.

09.09.2020.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Nino Fanuko gost Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Nino Fanuko gost Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gost Tatjane Kaštelan je Nino Fanuko. Začetnik skateboard sporta u Puli, dobro, kako sam skromno kaže, jedan od začetnika. Inače je i fotograf i web developper, ali danas ćemo naučiti sve o skateboardu, sportu koji živi i u Puli.

Priča mladog ambicioznog Puljanina koji je već promijenio i još uvijek mijenja stvari nabolje. Pokrenuti mlade u vještinama koje ih ispunjavaju, a roditelje potaknuti da djecu navedu na zdravo, kvalitetno i aktivno slobodno vrijeme. I da ih ne ograničavaju. Donosimo sve o ovom sportu, od njegova nastanka do danas.

Nino Fanuko je je prije mnogo godina inicirao i pokrenuo gradnju Skate parka, kojim se Pula danas može pohvaliti. Park se počeo graditi 2016. godine, a u velječi 2017. godine Pula je dobila mjesto za mlade i za novi sport. U Rojcu se i danas u njemu okupljaju mladi, ali i svi koji žele gledati i uživati u vještinama skatea.

Što je u stvari skateboard, kako je i kada nastao, također kod nas, te kako se promišlja u ovoj posebnoj vještini. Pula je dobar grad. Otvorena je za sve, kaže Nino Fanuko. I nemamo granica.

Gost Tatjane Kaštelan Nino Fanuko

Galerija
Nino Fanuko gost Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT), Foto: -/-
Nino Fanuko gost Razvojnog koda (foto: Tatjana Kaštelan/HRT), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici